نکاتی درخصوص پرورش گوساله شیرخوار

گوساله شیرخوار

نکات اجمالی کلیدی و کاربردی پرورش گوساله شیرخوار (از تولد تا شیرگیری):

۱-آغوز: حتما ۱۰ الی ۱۵ درصد از وزن گوساله در روز اول تولد در بازه های زمانی مختلف آغوز خورانده شود.
۲-شیر مادر یا جایگزین شیر: روزانه ۸ الی ۱۰ درصد وزن بدن گوساله در دو الی سه وعده شیر خورانده شود.
دمای شیر بین ۳۸ الی ۴۰ درجه سانتیگراد باشد.
۳-بهداشت گوساله: هر روز جایگاه گوساله خشک و تمیز باشد و بستر تازه زیر گوساله قرار داده شود.
محل نگهداری گوساله حتما باید دما و تهویه ی مناسب داشته باشد.
بلافاصله بعد از تولد محتویات مجرای تنفسی گوساله برای تنفس بهتر خارج شود،حتما بند ناف ضدعفونی شود و اگر مادر اقدام به خشک کردن گوساله نکرد حتما با یک پارچه ی تمیز گوساله خشک شود.
۴-جایگاه گوساله: گوساله ها از ابتدا تا ۵ الی ۷ روز بعد از شیرگیری در جایگاه انفرادی و به تنهایی برای جلوگیری از سرایت بیماری نگهداری شوند.
۵-کنسانتره (استارتر) و آب: مصرف استارتر و آب نسبت مستقیم دارند.از روز ۴ آب و از روز هشتم استارتر در اختیار گوساله قرار داده شود.
بطور کلی مهمترین و حساس ترین دوران زندگی دام همین دوران شیرخوارگی بخصوص دو هفته ی اول میباشد که در صورت اجرای همین نکات ساده و موثر و بازدید مستمر از گوساله ها میتوان به نتایج فوق العاده و حداکثر ظرفیت دام دست پیدا کرد.

6 دیدگاه دربارهٔ «نکاتی درخصوص پرورش گوساله شیرخوار»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *