محصولات فرعی کشاورزی / خوراک دام و طیور

منظور از محصولات فرعی کشاورزی، موادی هستند که پس از استخراج و جدا کردن بخشی از محصولات کشاورزی (مثل روغن، نشاسته و…) که به منظور مصارف انسانی انجام می‌گیرد بدست می آیند.
مزایای استفاده از محصولات فرعی:
– به دلیل دارا بودن مواد مغذی و معمولا قیمت پایین، کیفیت و ارزش جیره را بالا برده و آنرا اقتصادی تر می‌کند. در حقیقت با بالا بردن ارزش تغذیه ای خوراک و در عین حال کاهش قیمت تمام شده آن، منجر به سود بیشتر برای دامدار یا مرغدار میشود.
– با توجه به رشد جمعیت انسانی و نیاز روزافزون به منابع غذایی و زمین‌های زراعی جهت تولید محصولات کشاورزی مورد مصرف انسان، استفاده از محصولات فرعی بخش عمده ای از نیاز دام و طیور را برطرف کرده و زمین های زراعی بیشتر مورد استفاده ی انسانی قرار می‌گیرند.
– از آنجایی که بسیاری از محصولات فرعی قابلیت مصرف انسانی ندارند و باید دور ریخته شوند، استفاده از آنها برای دام و طیور از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری می‌کند…
از مهمترین محصولات فرعی می‌توان به گلوتن، تفاله ها، کنجاله ها، سبوس ها، آب پنیر و… اشاره کرد.